image

Strawberry

Ανάπτυξη νέων ποικιλιών φράουλας βελτιωμένων ως προς το άρωμα και τη γεύση χρησιμοποιώντας χημικούς και γενετικούς δείκτες

Το ερευνητικό έργο STRAWBERRY στοχεύει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών φράουλας οι οποίες θα είναι υψηλού παραγωγικού δυναμικού, προσοδοφόρες για τον παραγωγό και ελκυστικές για τον καταναλωτή με υψηλή παρουσία αρωματικών ουσιών, χαμηλή περιεκτικότητα σε οξέα και ικανοποιητική συγκέντρωση σε σάκχαρα. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει αγρονομική, χημική και μοριακή αξιολόγηση γονοτύπων από το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών που έχει αναπτύξει η BERRYPLASMA με σύγχρονες τεχνικές, και θα επιλεγούν οι πλέον κατάλληλοι με βάση τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε συνέδρια,

εκθέσεις και επιστημονικά περιοδικά.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι μέσα από το φυτικό υλικό της BERRYPLASMA να προκύψουν γενότυποι με χαρακτηριστικά τέτοια που να μπορούν να βελτιώσουν τις μελλοντικές ποικιλίες ως προς:

– τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη γεύση και το άρωμα,

– τη συντηρησιμότητα και τη μετασυλλεκτική ζωή των καρπών,

– το % εμπορεύσιμων καρπών,

– τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη γραμμή παραγωγής και διάθεσης των καρπών.

 

Strawberry

Ανάπτυξη νέων ποικιλιών φράουλας βελτιωμένων ως προς το άρωμα και τη γεύση χρησιμοποιώντας χημικούς και γενετικούς δείκτες

Το ερευνητικό έργο STRAWBERRY στοχεύει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών φράουλας οι οποίες θα είναι υψηλού παραγωγικού δυναμικού, προσοδοφόρες για τον παραγωγό και ελκυστικές για τον καταναλωτή με υψηλή παρουσία αρωματικών ουσιών, χαμηλή περιεκτικότητα σε οξέα και ικανοποιητική συγκέντρωση σε σάκχαρα. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει αγρονομική, χημική και μοριακή αξιολόγηση γονοτύπων από το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών που έχει αναπτύξει η BERRYPLASMA με σύγχρονες τεχνικές, και θα επιλεγούν οι πλέον κατάλληλοι με βάση τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε συνέδρια,

εκθέσεις και επιστημονικά περιοδικά.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι μέσα από το φυτικό υλικό της BERRYPLASMA να προκύψουν γενότυποι με χαρακτηριστικά τέτοια που να μπορούν να βελτιώσουν τις μελλοντικές ποικιλίες ως προς:

– τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη γεύση και το άρωμα,

– τη συντηρησιμότητα και τη μετασυλλεκτική ζωή των καρπών,

– το % εμπορεύσιμων καρπών,

– τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη γραμμή παραγωγής και διάθεσης των καρπών.

 

logo
logo
logo
logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο