image

NOVoodys

Ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων αξιοποιώντας ευεργετικούς μικροοργανισμούς

Στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων, το ενδιαφέρον για λειτουργικά τρόφιμα με προβιοτικούς μικροοργανισμούς έχει αρχίσει και γίνεται ιδιαίτερα έντονο. Ως προβιοτικοί, ορίζονται ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι, όταν χορηγούνται στην κατάλληλη δοσολογία (τουλάχιστον 109cfu/g) επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα στην υγεία του ξενιστή. Όμως, κατά την παραγωγή, μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων επικρατούν συνθήκες που επιδρούν αρνητικά στην κυτταρική βιωσιμότητα και συνεπώς τα προβιοτικά προϊόντα στην αγορά περιορίζονται κατά κύριο λόγο σε  συμπληρώματα διατροφής ή γαλακτοκομικά με μικρό χρόνο ζωής. Ωστόσο μελέτες μας, έχουν δείξει πως η ακινητοποίηση βελτιώνει σημαντικά τη ζωτικότητα των καλλιεργειών. Στόχος του έργου είναι η ακινητοποίηση εμπορικών λειτουργικών καλλιεργειών σε ξηρούς καρπούς, φρούτα και δημητριακά για παραγωγή καινοτόμων βιο-λειτουργικών τροφίμων όπως μπάρες, σοκολάτες και μπισκότα προσφέροντας νέες επιλογές προβιοτικών τροφίμων.

 

 

NOVoodys

Ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων αξιοποιώντας ευεργετικούς μικροοργανισμούς

Στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων, το ενδιαφέρον για λειτουργικά τρόφιμα με προβιοτικούς μικροοργανισμούς έχει αρχίσει και γίνεται ιδιαίτερα έντονο. Ως προβιοτικοί, ορίζονται ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι, όταν χορηγούνται στην κατάλληλη δοσολογία (τουλάχιστον 109cfu/g) επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα στην υγεία του ξενιστή. Όμως, κατά την παραγωγή, μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων επικρατούν συνθήκες που επιδρούν αρνητικά στην κυτταρική βιωσιμότητα και συνεπώς τα προβιοτικά προϊόντα στην αγορά περιορίζονται κατά κύριο λόγο σε  συμπληρώματα διατροφής ή γαλακτοκομικά με μικρό χρόνο ζωής. Ωστόσο μελέτες μας, έχουν δείξει πως η ακινητοποίηση βελτιώνει σημαντικά τη ζωτικότητα των καλλιεργειών. Στόχος του έργου είναι η ακινητοποίηση εμπορικών λειτουργικών καλλιεργειών σε ξηρούς καρπούς, φρούτα και δημητριακά για παραγωγή καινοτόμων βιο-λειτουργικών τροφίμων όπως μπάρες, σοκολάτες και μπισκότα προσφέροντας νέες επιλογές προβιοτικών τροφίμων.

 

 

logo
logo
logo
logo
logo
logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο