Στοιχεία Επικοινωνίας: |
Μαραθώνος 13, Πάτρα 26441 |
Τηλ.: 2610 524550 |
Fax: 2610 524471 |
Email: info@qlc.gr |
Ασφάλεια Τροφίμων
|
Η παρουσία φυσικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων σε μη επιτρεπτά επίπεδα στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ζωοτροφών και ποτών, είναι οι παράγοντες που καθιστούν τα τρόφιμα μη ασφαλή προς κατανάλωση και ευθύνονται για τροφικές δηλητηριάσεις και φυσικούς τραυματισμούς.
Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί νομική ευθύνη των επιχειρήσεων που παράγουν, μεταποιούν, εμπορεύονται, διανέμουν ή διαθέτουν προς πώληση τρόφιμα και γενικά υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων συμπεριλαμβανομένων αυτών της παροχής υπηρεσιών και παραγωγής προϊόντων που αντιστοίχως επηρεάζουν ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
Στις μέρες μας η ασφάλεια των τροφίμων διασφαλίζεται κυρίως με την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων που βασίζονται στις αρχές του Codex Alimentarius (Κώδικας Τροφίμων) και έχουν στόχο να προλάβουν, περιορίσουν ή να εξαλείψουν όλους τους πιθανούς κινδύνους που δύναται να εμφανιστούν σε ένα τρόφιμο κατά το χειρισμό του.
Υπάρχουν πλέον αρκετά τυποποιητικά έγγραφα που καθορίζουν με διαφορετικό τρόπο τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων έχοντας πολλά κοινά σημεία, αλλά και σημαντικές διαφορές.
Οι λύσεις που παρέχουμε στην ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων περιλαμβάνουν:
- HACCP Βασικές διαδικασίες και προγράμματα για την ασφάλεια των τροφίμων
- ISO 22000:2018 Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων για τις επιχειρήσεις της αλυσίδας των τροφίμων
- FSSC 22000 Σχήμα πιστοποίησης για τις επιχειρήσεις της αλυσίδας των τροφίμων
- BRC Global Standards Συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και υλικών συσκευασίας
- IFS Food Σύστημα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων
- SQF Code Σύστημα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων